Nieuws‎ > ‎

Grachtenrace Amsterdam 2013

Geplaatst 14 okt. 2013 13:53 door Michiel Roeii   [ 21 okt. 2013 10:44 bijgewerkt ]
Perfect roeiweer in Amsterdam (en dat in een weekend dat half Nederland vol regende)! KWV de Kaag was met drie Kromhout Whalers goed vertegenwoordigd. Wij startten als laatste van de drie, vier minuten na de Meiden van Staal (met Rene aan het roer) en 12 minuten na het Kaagschuim (gestuurd door Carla). 
Onze start ging lekker. We hadden bij Zeeburg een kleine voorsprong op de Kromme Dick en de Vecht. Op de Nieuwevaart zijn we ter hoogte van de Kromhout Werf de Meiden van Staal voorbij gekropen. Kort daarna zijn we zelf door de Azorean ingehaald. De "Grachten" gingen voorspoedig. Er was veel publiek. Hans heeft de riem zien drijven die later onder de Kaag 1 is blijven steken. Dat heeft de Meiden van Staal veel tijd gekost. Oponthoud door rondvaartboten en langzamere sloepen kenden we al. Dit was weer eens iets nieuws.
Op de Amstel was het lekker doorkachelen. Even leek de Vecht terug te komen, maar al snel liepen wij weer uit. Ron stuurde de Caatje bij het keerpunt (de Utrechtse brug, in 2012 moesten we nog tot de A10) strak langs de pijlers, wat meters winst opleverde. Stroomafwaarts haalden we de ene na de andere boot in. De Yellow Fin kwam er aan, maar wij draaiden als eerste de Singelgracht in (bij het Amstelhotel). Hier weer wat meer drukte door sloepen. Uiteindelijk heeft de Yellow Fin ons op de Nieuwevaart  ingehaald (zie filmpjes hieronder). Ron moest bij de doorgang naar het IJ even inhouden voor de Buffel. Daarna ging het vol gas naar de finish.
We hebben goed geroeid, al had Peter achteraf foto's waarop het niet gelijk ging (toevalstreffers). Met een 19e plaats hadden we zelfs een beker! We waren met 2:14:17 de snelste Kromhout; bijna anderhalve minuut sneller dan de Vecht, maar niet snel genoeg om ze ook in Watts voor te blijven (12e). Na afloop was het gezellig napraten met de drie Kaagteams. De borg voor de startnummers is in de melkbus van Elfstedentocht roeiers gegaan (3FM Serious Request). 

Panorama met kranen en sloepen
Stilte voor de storm door Peter B
Foto Danielle (Ferox)
Bij Nemo (foto Danielle)


Route

    > Kaag 1
    > Voorbijganger

Foto's op SloeproeienNL en Ferox

Nog geluk; we staan op twee filmpjes van iemand die eigenlijk de Yellow Fin filmde;
    > Filmpje1 (bij de Kromhout Werf)
    > Filmpje2 

Voorbijganger 44m30s en Caatje 46m10s bij het Scheepvaartmuseum