Over sloeproeien‎ > ‎

4. De Vereniging

We zijn onderdeel van de Koninklijke Watersport Vereniging De Kaag en dus allemaal lid van deze vereniging. De KWV De Kaag viert in 2010 haar 100-jarig bestaan!

"KWV De Kaag" is een veelzijdige en gezellige watersportvereniging. Van oudsher waren de leden zeilers en motorbootvaarders, maar sinds 1998 wordt er bij de vereniging enthousiast in sloepen geroeid.Het sloeproeien begint spontaan tijdens de Kaagweek van 1997 en al snel laat de vereniging een nieuwe sloep bouwen. Het wordt een Kromhout Whaler, die in april 1998 als Kaag I wordt gedoopt.

Het aantal sloeproeiers groeit snel. In het begin zijn de roeiers vooral zeilers, die wat aan hun conditie willen doen.

Tijdens de Kaagweek in 1998 is het enthousiasme zo groot, dat een sponsor (de Voorbij Groep) spontaan een tweede Kromhout Whaler voor KWV "De Kaag" laat bouwen "De Voorbijganger". In 2003 is de Caatje van Warmond, gesponsord door acht Warmondse ondernemers, als derde Kromhout Whaler in gebruik genomen,.

In het vroege voorjaar van 1999 sluit het nationale Pilot Gig Team "Holland 6" zich bij onze vereniging aan en wordt hun nieuwe boot de "Neptunus"overgenomen. Intussen is KWV "De Kaag" uitgegroeid tot een van de grootste sloeproeiverenigingen van Nederland met een vloot van vijf sloepen en zo’n honderdzeventig actieve roeiers.

Sloeproeien binnen onze vereniging biedt voor elk ambitieniveau veel mogelijkheden.

Meer informatie is verkrijgbaar bij info@roeii.nl.