Verslagen‎ > ‎

Veerse Meer

Geplaatst 13 sep. 2010 13:49 door Klaas van der Lugt   [ 22 feb. 2011 03:21 bijgewerkt door admin admin ]
Hallo allemaal,
 
Het was schitterend roeien in Veere. We hebben het met onze nationale selectie (met Menno uit Almere, Anne Sjoerd uit Muiden en Dick en André uit Rotterdam) redelijk gedaan. En Dana heeft zich aan het roer ontpopt als een natuurtalent. Handig overal langs en bij tegenwind de rust zelve met de Mercator bovenop op ons roer.
 
We zijn 17e overall geworden en derde van de Whalers (er waren er niet zo veel).
 
Uitslag Whalers:
1) 1:42:52 (2,63 m/s) en 67,34 Watt: Buffel (het gerucht gaat dat ze nu al kampioen zijn)
2) 1:40:55 (2,68 m/s) en 62,95 Watt: Gebroeders van Amerongen
3) 1:40:25 (2,70 m/s) en 62,66 Watt: Caatje van Warmond  
 
Het goed nieuws is dat we sneller waren dan de andere Whalers. Nu nog zien dat we ze ook in Watts inhalen. Bij de Gebroeders van Amerongen scheelde het weinig. De Buffel wordt lastig. Zij waren 9e overall. Arad was eerste met 88.9 Watt; Azorean High werd 6e met 72,23 Watt.
 
We hebben volgens mijn GPS gemiddeld 10 km/uur of 2,78 m/s geroeid. Volgens de Uitslag van de race was dat 2,70 m/s. Ik heb een iets grotere afstand gemeten (16,5 km tegen 16,25 volgens de organisatie). Het kan natuurlijk zijn dat we niet de ideale lijn hebben gevaren (wat moeilijk waar kan zijn met Dana als stuur).
Als de werkelijke afstand groter is dan de rekenafstand, krijg je lagere Wattages. Ze waren voor mijn gevoel ook wat laag. De Azorean had in Rotterdam 86,4 Watt en nu maar 72,23 Watt. De Buffel had vorige week 81,8 Watt. Daar staat tegenover het winnende vermogen in Rotterdam ook 89 Watt was. En ja, er was ook meer wind, maar die hadden we terug mee.
 
Kortom, we moeten harder trainen en veel wedstrijden roeien.
 
In de bijlage vind je een logfile die je met Google Earth kunt bekijken. Ik stuur die van Rotterdam ook mee. Dan kun je hem vergelijken met de GPS track die Klaas al op onze teamsite in oprichting heeft gezet.
 
Hier is nog een stukje uit het ooggetuigenverslag van mijn buurvrouw uit Vlissingen (met twee foto's):
Wat een geweldige Zeeuwse dag. Mooie blauwe luchten met prachtige wolken, een frisse bries en een heleboel sloepen op hetVeerse Meer. De "Catootje van Warmelink" was al op mooie snelheid toen ze haar kop de haven uitstak. Stuurboord uit en straffe bries tegen. Maar dat hoort zo in Zeeland. Lekker de gang er in en dan komt er nog een speedboot plagen, waardoor de mooie sloep wat paaltjes moest pikken. De snelheid ging er even uit en de roeiers mochten het zoute Zeeuwse zilt proeven. Geen probleem voor de mannen, ze kwamen snel weer op volle kracht en liepen, ik heb meegefietst, zo’n 8 knopen, tegen wind, dus. Wat een krachtpatsers. Voor ik het doorhad kwamen ze al weer terug en hoewel ze bij de laatste groep waren gestart liepen ze als tweede binnen. Maar daar zal met handicap misschien nog wat aan worden bijgedraaid.
 
Binnenkort ook foto's op www.veersemeerrace.nl hoop ik.
Comments