Verslagen‎ > ‎

Muiden-Pampus-Muiden 2010

Geplaatst 29 nov. 2010 01:15 door Klaas van der Lugt   [ 22 feb. 2011 03:19 bijgewerkt door admin admin ]
MPM 6/7 november 2010

Muiden Pampus Muiden (MPM) was dit jaar "uitverkocht". KWV de Kaag was als altijd met veel Gig- en Whalerteams vertegenwoordigd. 

Voor Kaagse Bluf begon de zaterdag wat ongelukkig. Eén roeister ging op de steiger onderuit en belandde in het water. Gelukkig was ze er de tweede race weer bij. De man van Nel kon bij de EHBO langs na een voltreffer van het startkanon. Vrijdag moest er nog een groot gat in de Caatje gedicht worden. Alles bij elkaar wel een pechprijs waard.

De Kaag heren zijn zaterdag met twee Whalers voor Pampus gegaan. Met dank aan het Kaagschuim (Thijs en Jan) en gastroeier Albertus (Stad Kampen). De dagen voor MPM stormde het nog, maar nu was het prima roeiweer: weinig wind en nauwelijks golven. We gingen met de Caatje bijna als laatste weg. De boot liep lekker. De Azorean High haalde ons in en de Twirre  kwam gestaag dichterbij, maar we konden de latere winnaars (125 Watt!) tot voorbij Pampus achter ons houden. Op weg naar de finish hebben we nog veel sloepen ingehaald. Het was een snel rondje, maar met 86 Watt kwamen we niet verder dan de 36e plaats. Ons tweede team heeft het goed gedaan. De Kaag 1 werd met twee gastroeiers, drie debutanten en een verstekeling 61e met 71 Watt.

Bij de tweede herenrace was de Azorean High eerder bij ons en ook de Twirre kwam snel dichterbij. Nu lagen ze voor Pampus vlak achter ons. Binnendoor inhalen mag niet, maar de Twirre trok zich daar niets van aan. De riemen gingen in elkaar. Na Pampus werd de slag weer opgepakt. Op naar finish, douche en het MPM feest! Het verschil met de Kaag 1 beek iets kleiner dan bij de eerste race. Dat leverde Thijs een fles wijn op!

Het feest was als vanouds. Overal Kaagleden met grote rose pruiken. De Meiden van Staal sleepten drie prijzen binnen: 1st prijs Kromhout Whalers, 2e prijs hoofdklasse FSN en 3e prijs algemeen klassement FSN! Gefeliciteerd! Na de prijsuitreiking zijn we gaan eten bij Graaf Floris. Roland had "hut met ontbijt" geregeld op de tjalk "Liberte", dus kon er tot diep in de nacht doorgefeest worden. 

Zondag zaten we met roeiers uit Kortgene en Duiven aan het ontbijt. Niels stond reserve bij zijn team, dus die kon mooi met ons mee. Wij roeiden de Caatje,  nu met Thijs aan het roer, voor de derde keer naar Pampus. De Kaag 1 was ook in de race, bemand door de Kager Mix. Het was nu echt MPM weer: heen wind en golven tegen en terug nog steeds golven. Het ging wat langzamer dan zaterdag, maar dat lag toch echt aan het weer. De Kaagtijgers haalden zondag nog een MPM beker binnen. Daarmee kwam een eind aan een geslaagd  weekend en een mooi sloeproeijaar.
Comments